SER PARMEZAN BIO 200 g - PARMIGIANO REGGIANO (FERRARI)
ORGANIC CHEESE PARMESAN 200 g - PARMIGIANO REGGIANO (FERRARI)
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5902605413368
Masa netto (g)
200
Masa brutto (kg)
0,350
Objętość brutto (ml)
250
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
1 szt
Masa brutto (kg)
0,35 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
MLEKO*, podpuszczka pochodzenia zwierzęcego (z żołądka cielęcego), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Parmezan może być produkowany wyłącznie w prowincjach Bolonia, Regio Emilia, Parma, Modena i Mantua. Nazywa się „Parmigiano“ po włosku. Parmezan to właściwie tylko skrót od „Grana parmigiano reggiano“.
Krojony parmezan dobrze komponuje się z daniami kuchni śródziemnomorskiej. Dodany do takich warzyw, jak szparagi, cukinia, bakłażan nadaje im wyjątkowy charakter. Dobrze komponuje się również na półmiskach z serami jako twardy SER połamany na kawałki.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1671 kJ/402 kcal
Tłuszcz: 29,7 g
w tym kwasy nasycone: 19,8 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 23,4 g
Sól: 1,6 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +4°C.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.