BŁONNIK (ŁUSKI BABKI JAJOWATEJ) BIO 115 g - APOTHEKE
ORGANIC PSYLLIUM 115 g - APOTHEKE
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
8595178202834
Masa netto (g)
115
Masa brutto (kg)
0,130
Objętość brutto (ml)
604
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
10 szt
Masa brutto (kg)
0,13 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
Plantago ovata (łuski babki jajowatej)* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Suplement diety. Rozpuszczalny błonnik.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Błonnik w ilości 4 g (1 miarka) wymieszać z chłodną wodą w 250 ml lub dodać do jogurtów, kaszy, zup.

ZALECANE SPOŻYCIE
3 razy dziennie po 1 miarce produktu (1 miarka zawiera 4 g produktu). Spożywać rano na czczo lub wieczorem przed snem, popijając szklanką innego napoju, herbaty lub soku owocowego.

UWAGI
Produkt przeznaczony dla osób dorosłych. Preparat może powodować obniżenie zawartości cukru we krwi. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia (12 g produktu, co odpowiada 10 g błonnika).

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 718 kJ / 179 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0,1 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 83,3 g
Białko: 1,6 g
Sól: < 0,01 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 12 g
Wartość energetyczna: 86 kJ / 21 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 10 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
SUPLEMENTY DIETY: SUPLEMENTY DIETY
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
TARGI BIO PLANET 2024: TARGI BIO PLANET
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Indie
KRAJ PRODUCENTA: Czechy

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.