ŁUSKI BABKI JAJOWATEJ BIO 100 g - BIO PLANET
PLANTAGO HUSK BIO 100 g - BIO PLANET
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy
5902983785781
PKWiU
01.28.30.0
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Waga brutto
0,12 kg
BIO
OPIS PRODUKTU

SKŁADNIKI

łuski babki jajowatej (Plantago ovata)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

                                                                                                                                                               

OPIS

Ekologiczne łuski babki jajowatej są wartościowe z uwagi na bardzo wysoką zawartość błonnika. W obecności wody uwalniają śluz i tworzą żel ułatwiający przesuwanie treści zalegających w jelitach. Łuski można spożywać w postaci napoju, zalane wodą, mlekiem lub sokiem owocowym. Mogą stanowić także dodatek do pieczywa lub zagęszczacz do zup i sosów. Łuski babki jajowatej polecamy szczególnie w połączeniu z nasionami babki płesznik w proporcji 20% łusek i 80% nasion, w postaci tzw. błonnika witalnego.

 

ZALECANE SPOŻYCIE

Należy spożywać nie więcej niż 5 łyżeczek dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom. Podczas spożywania łusek zalecane jest picie dużej ilości płynów. 

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Tłuszcz - 0,6 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g

Węglowodany - 1,7 g

w tym cukry - 0,2 g

Błonnik - 85 g

Białko - 2,4 g

Sól - 0,02 g

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
Kraj Producenta: Polska
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Indie

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogę jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.