MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA CZEKOLADOWEGO BEZGLUTENOWA BIO 380 g - BIO VEGAN
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy
4005394284766
PKWiU
10.61.24.0
Masa netto (g)
380
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
4 szt
Waga brutto
0,43 kg
BIO
OPIS PRODUKTU

SKŁADNIKI
(mieszanka do wypieku): mąka ryżowa*, surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, kakao* (7,6%),proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, regulator kwasowości: winian potasu, substancja spulchniająca: węglan sodu), substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, sól himalajska, wanilia Bourbon*; (kawałki czekolady): czekolada couverture gorzka* (surowy cukier trzcinowy*, masa kakaowa*, tłuszcz kakaowy*)

OPIS
Mieszanka do wypieku. Produkt odpowiedni dla wegan.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz 200 ml wody gazowanej, 100 ml oleju roślinnego. Wymieszać w misce za pomocą trzepaczki mieszankę do wypieku, wodę i olej, do otrzymania jednolitej masy. Dodać kawałki czekolady, krótko wymieszać. Wyłożyć masę do natłuszczonej foremki (20 cm). Piec w 180°C przez 45 min. z termoobiiegiem lub 55 min. bez termoobiegu. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło, w razie konieczności piec przez kolejne 5 min.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g (po przygotowaniu z olejem słoncznikowym)
Wartość energetyczna: 1666 kJ / 398 kcal
Tłuszcz: 20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g
Węglowodany: 51 g
w tym cukry: 25 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 3,2 g
Sól: 0,32 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
Certyfikat bio: jest
Kraj Producenta: Niemcy

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogę jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.