NOWOŚĆ
PASTA JARMUŻOWA BIO 200 g - DARY NATURY
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy
5902581617217
PKWiU
10.39.22.0
Masa netto (g)
200
Jednostka miary
szt
Tworzywo opakowania jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Waga brutto
0,26 kg
DARY
OPIS PRODUKTU

SKŁADNIKI
jarmuż* 48,3%, soczewica*, cebula*, olej rzepakowy*, czosnek*, sok z pigwowca*, sól, ocet*, cukier trzcinowy*, bazylia*, ziele angielskie*, (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Jarmuż to jedna z najzdrowszych i najbardziej odżywczych roślin na świecie. Według literatury zielarskiej bogaty jest w witaminy, zwłaszcza w C i K, błonnik, białko, sole mineralne oraz antyoksydanty. Dodatkowo zawiera dużo żelaza i często nazywany jest „nową wołowiną” . Ekologiczna pasta z jarmużu to doskonała alternatywa dla tradycyjnego pesto z bazylii. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do makaronów, pieczywa oraz mięs. Produkt polecany jest weganom.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1292 kJ / 313 kcal
Tłuszcz: 10,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
Węglowodany: 2,1 g
w tym cukry: 1,6 g
Białko: 12,3 g
Sól: 1,5 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
Certyfikat bio: jest
Kraj Producenta: Polska

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogę jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.