ZAKWAS CHLEBOWY ORKISZOWY W PROSZKU BIO 30 g - BIOVEGAN
ORGANIC SOURDOUGH EXTRACT SPELT POWDER 30 g - BIO VEGAN
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
4005394123003
Masa brutto (kg)
0,047
Objętość brutto (ml)
84
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
12 szt
Masa brutto (kg)
0,05 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ pełnoziarnista, kultury bakterii chlebowych

OPIS
Wystarcza na uzyskanie ok. 1,5 kg chleba.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego ORKISZOWEGO bio 30 g Biovegan, 700 g mąki ORKISZOWEJ, 300 g mąki ŻYTNIEJ, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody.
Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180-200 stopni Celsjusza przez ok. 80 minut. Pozostawić do wystygnięcia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1525 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 8,3 g
Białko: 15 g
Sól: <0,01 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Niemcy
KRAJ PRODUCENTA: Niemcy

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.