ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PROSZKU BIO 30 g - BIOVEGAN
ORGANIC SOURDOUGH EXTRACT RYE POWDER 30 g - BIO VEGAN
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
4005394121023
Masa brutto (kg)
0,042
Objętość brutto (ml)
84
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
12 szt
Masa brutto (kg)
0,04 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
pełnoziarniste produkty przemiału ŻYTA*, kultury starterowe (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Wystarcza na uzyskanie 2 chlebów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego żytniego bio 30 g Biovegan, 700 g mąki pszennej, 300 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody.
Dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać 750 ml letniej wody i ugniatać przez 5 minut. Przykryć i odstawić na 60 minut w ciepłe miejsce.
Następnie zagnieść ponownie ciasto, przekroić na pół i umieścić w 2 wysmarowanych formach do chleba na 30 minut. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza (termoobieg) lub 200 stopni Celsjusza (góra-dół). Umieścić chleb z miseczką wody w piekarniku i piec przez 60 minut. Po upieczeniu wyjąć chleb i pozostawić do wystygnięcia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1395 kJ/330 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 14 g
Białko: 11 g
Sól: <0,01 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Niemcy
KRAJ PRODUCENTA: Niemcy

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.