MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z MĄKI OWSIANEJ BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF
CRUSTY OAT BREAD BAKING MIX GLUTEN FREE ORGANIC 500 g - BAUCK HOF
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
4015637827421
Masa netto (g)
500
Masa brutto (kg)
0,507
Objętość brutto (ml)
860
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,51 kg
BAUCK
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
mąka OWSIANA pełnoziarnista (bezglutenowa)* (34 %), skrobia kukurydziana*, mąka gryczana pełnoziarnista*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, kultury starterowe), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1470 kJ / 348 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 69 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 6,7 g
Białko: 7,5 g
Sól: 1,9 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania, 1 paczkę drożdży suszonych i 500 ml letniej wody krótko zarobić i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia albo do natłuszczonej foremki. Ciasto wygładzić za pomocą nawilżonej szpatułki do ciasta i posypać mąką. Pozostawić chleb do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut. Nagrzać piekarnik do 250 stopni C (górna i dolna grzałka), do żaroodpornej miski wlać 100 ml wrzącej wody, pozostawić na dole piekarnika i podpiec chleb przez 10 minut. Następnie piec chleb w 220 stopni C przez 50 minut.

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję, ORZECHY i nasiona sezamu.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.