Bio Planet pragnie stawiać czoła wyzwaniom rozwijającego się świata, szerząc wśród konsumentów ekologiczną świadomości i promując naturalne składniki diety.

Naprzeciw rozwijającemu się światu

Bio Planet pragnie wychodzić naprzeciw potrzebom świadomych konsumentów i szeroko krzewić ideę ekologicznego żywienia. Poprzez stale rozwijaną ofertę chce też inspirować amatorów zdrowej kuchni do poszukiwania wciąż nowych, naturalnych, nieskalanych chemią smaków.

Zdrowo, smacznie, oryginalnie. 

Bio Planet dba o oryginalny, naturalny smak swoich produktów. Dlatego wszystkie surowce Bio Planet pozyskiwane są ze starannie dobranych źródeł, według ich naturalnego pochodzenia. Makarony semolinowe i sosy pomidorowe Bio Planet importuje z Włoch, syrop z agawy z Meksyku, zaś świeże jaja, jabłka, marchew i sałaty pozyskujemy od polskich rolników ekologicznych. Producenci, z którymi współpracuje Bio Planet, posiadają certyfikaty ekologiczne.

Ekologicznie świadomi

Bio Planet pragnie stawiać czoła wyzwaniom rozwijającego się świata, szerząc wśród konsumentów ekologiczną świadomość i promując naturalne składniki diety.

Food Miles - żywnościokilometry

Jednym z priorytetowych wyzwań Bio Planet jest zoptymalizowanie transportu pod kątem Food Miles, czyli żywnościokilometrów. To droga, jaką musi pokonać każdy produkt zanim trafi “z pola na talerz”. Aby ograniczyć ją do minimum (a tym samym zmniejszyć m.in. emisję dwutlenku węgla do atmosfery), Bio Planet skrupulatnie liczy każdą milę, w efekcie sprowadzając surowce bezpośrednio od rolników, i po zapaczkowaniu, dostarcza je prosto do sklepów z żywnością ekologiczną.