DESER PANNA COTTA (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy
8594006668200
PKWiU
10.89.19.0
Jednostka miary
szt
Tworzywo opakowania jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
15 szt
Waga brutto
0,05 kg
AMYLON
OPIS PRODUKTU

SKŁADNIKI
suszona serwatka* (z mleka), suszony syrop glukozowy*, skrobia kukurydziana*, agar* (substancja zagęszczająca), wanilia mielona Bourbon* 1% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1) Sypką mieszankę (40 g) wsypać do 200–250 ml śmietany, dodać 1 łyżkę bio cukru trzcinowego (20 g) i zmiksować.                              
2) 200 ml mleka doprowadzić do wrzenia, dolać przygotowaną uprzednio mieszankę ze śmietaną i gotować ok. 1 minutę.                                                                                                             
3) Rozlać do miseczek opłukanych zimną wodą i pozostawić do zgęstnienia (ok. 2 godziny).
Można podawać w miseczkach lub ostrożnie oddzielić deser od krawędzi miseczki i odwrócić do góry dnem na talerzyk deserowy.                                                                                      
4) Przed podaniem deser polać sosem czekoladowym lub owocowym, można także udekorować owocami lub miętą.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1488 kJ / 350 kcal;
Tłuszcz: 0,6 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g;
Węglowodany: 79 g;
w tym cukry: 50,1 g;
Białko: 7,1 g;
Sól: 0,85 g.

INFORMACJA ALERGENNA
może zawierać jaja.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
Certyfikat bio: jest
Kraj Producenta: Czechy

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogę jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.