DESER PANNA COTTA (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy
8594006668200
PKWiU
10.89.19.0
Jednostka miary
szt
Tworzywo opakowania jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
15 szt
Waga brutto
0,05 kg
AMYLON
OPIS PRODUKTU

SKŁADNIKI
suszona serwatka*
(z mleka), suszony syrop glukozowy*, skrobia kukurydziana*, agar* (substancja
zagęszczająca), wanilia mielona Bourbon* 1% (*certyfikowany składnik
ekologiczny)


OPIS


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1)
Sypką mieszankę (40 g) wsypać do 200–250 ml śmietany, dodać 1 łyżkę bio cukru
trzcinowego (20 g) i
zmiksować.                              

2) 200 ml mleka doprowadzić do wrzenia, dolać przygotowaną uprzednio
mieszankę ze śmietaną i gotować ok. 1
minutę.                                                                                                             

3) Rozlać do miseczek opłukanych zimną wodą i pozostawić do zgęstnienia (ok.
2 godziny).
Można podawać w miseczkach lub ostrożnie oddzielić deser od
krawędzi miseczki i odwrócić do góry dnem na talerzyk
deserowy.                                                                                      

4) Przed podaniem deser polać sosem czekoladowym lub owocowym, można także
udekorować owocami lub miętą.


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g

Wartość energetyczna: 1488 kJ / 350 kcal;
Tłuszcz: 0,6 g;
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g;
Węglowodany: 79 g;
w tym cukry: 50,1
g;
Białko: 7,1 g;
Sól: 0,85 g.


INFORMACJA ALERGENNA
może
zawierać jaja.


ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
Certyfikat bio: jest
krajproducenta: Czechy

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogę jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.