BUDYŃ TRUSKAWKOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 g - AMYLON
STRAWBERRY PUDDING GLUTEN FREE ORGANIC 40 g - AMYLON
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
8594006666985
Masa netto (g)
40
Objętość brutto (ml)
150
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
10 szt
Waga brutto
0,05 kg
AMYLON
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, suszone truskawki* (6%), sproszkowany burak czerwony*, naturalny aromat truskawkowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego). Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego MLEKA (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml szklanki. Do pozostałego MLEKA dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania. Do 150 ml szklanki MLEKA wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM
Warość energetyczna - 386 kJ /91 kcal
Tłuszcz - 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
Węglowodany - 17 g
w tym cukry - 11 g
Białko - 2,9 g
Sól - 0,09 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.