SKŁADNIKI
sól morska, oleje roślinne* (shea*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*), miso* (SOJA*, ryż*, woda, sól, koji), suszone warzywa* w zmiennych proporcjach 9,2 % (cebula*, SELER*, marchew*, por*, natka pietruszki*), mąka ryżowa*, skrobia kukurydziana*, ekstrakt drożdżowy, przyprawy*. (* składniki pochodzące z upraw ekologicznych)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozpuścić 1 kostkę w 550 ml wrzącej wody.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml przygotowanego bulionu
Wartość energetyczna: 26 kJ/6 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: <0,5 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 0,1 g
Sól: 0,97 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.