SKŁADNIKI
woda, mąka ryżowa, tapioka (skrobia z manioku) skrobia ziemniaczana, mąka kukurydziana, olej słonecznikowy, błonnik z babki płesznik, drożdże, syrop cukrowy inwertowanego, substancja utrzymująca wilgoć (gliceryna), albumina wysokożelująca (z JAJA), sól, substancja zagęszczająca (hydroksypropylometyloceluloza), skrobia kukurydziana.
OPIS
Podstawa pożywnego śniadania na wielu polskich stołach, klasyczna bułka kajzerka w odsłonie bezglutenowej. Charakterystyczne nacięcia na jasnej skórce tworzą świetnie rozpoznawalny wzór. Delikatny jasny miękisz świetnie komponuje się zarówno ze smakami wytrawnymi, jak również słodkimi lub słonymi.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1252 kJ / 298 kcal
Tłuszcz: 8,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 48 g
w tym cukry: 2,5 g
Błonnik: 5,6 g
Białko: 4,6 g
Sól: 1,2 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, mleko.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.