SKŁADNIKI
mąka PSZENNA*, woda, olej słonecznikowy*, sól morska, białko grochu*, płatki ziemniaczane*, czarnuszka*, substancja zagęszczająca: guma guar*, drożdże*, kolendra w proszku*, czosnek* 0,3 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Naan to indyjski placek, który towarzyszy curry lub dipowi. Włóż do piekarnika na 5-6 minut i podawaj z indyjskim curry lub oczywiście z ulubionymi pastami i dipami. Pyszny również jako spód do pizzy! Naan jest substytutem ryżu w indyjskim curry. Jako wieczorna przekąska, dobrze maczać w hummusie lub smarowidłach. Nadaje się również jako podstawa pizzy.
Pakowano w atmosferze ochronnej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Chlebek wyjąć z opakowania, lekko zwilżyć wodą i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C przez 5-6 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 827 kJ/196 kcal
Tłuszcz: 3,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 33 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 6,7 g
Sól: 1,8 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO, ORZECHY, GORCZYCĘ, ŁUBIN i NASIONA SEZAMU
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.