SKŁADNIKI 
substancja słodząca: erytrytol* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Erytrytol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrytol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75 % jego słodyczy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
Wartość energetyczna: 0 kJ / 0 kcal 
Tłuszcz: 0 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g 
Węglowodany: 99,5 g 
w tym cukry: 0 g 
alkohole wielowodorotlenowe: 99,5 g 
Białko: 0 g 
Sól: 0 g
UWAGA 
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający 
INFORMACJA ALERGENNA 
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM. 
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.