GALARETKA Z AGAREM ANANAS - POMARAŃCZA BEZGLUTENOWA 45 g - CELIKO
GLUTEN-FREE PINEAPPLE-ORANGE FLAVORED JELLY WITH AGAR 45 g - CELIKO
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5900038002364
Masa netto (g)
45
Masa brutto (kg)
0,052
Objętość brutto (ml)
130
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
25 szt
Masa brutto (kg)
0,05 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
izomaltuloza*, sok ananasowo-pomarańczowy w proszku 16,6 % (maltodekstryna, zagęszczony przecierowy sok z ananasa, zagęszczony przecierowy sok z pomarańczy z cząstkami, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, cytrynian sodu, barwnik: beta karoten, substancja żelująca: agar, aromaty.
Izomaltuloza* jest węglowodanem o mniej słodkim smaku niż tradycyjny cukier.

OPIS
Nie zawiera żelatyny. Szybko tężeje. Świetnie nadaje się do deserów, ciast i żelek. Odpowiednia dla osób stosujących dietę bezglutenową oraz dbających o linię.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość opakowania wsypać do 250 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia.
2. Galaretkę gotować przez 2-3 minuty, cały czas mieszając.
3. Przelać do naczynia, wystudzić.

Według uznania do smaku można dodać słodzik lub cukier (około 1-2 łyżeczki)
Aby przygotować żelki wystarczy użyć 50 ml mniej wody i rozpuszczoną galaretkę rozlać do silikonowych foremek.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1547 kJ/364 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 89 g
w tym cukry: 79 g
Błonnik: 3,8 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,02 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: MLEKO, SOJĘ i ich produkty pochodne

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.