SKŁADNIKI
groch zielony połówki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny groch zielony to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych. Świetnie nadaje się do przyrządzenia wszelkiego rodzaju past i pasztetów oraz jako dodatek do dań obiadowych i zup.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1276 kJ / 303 kcal
Tłuszcz - 1,4 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 41 g,
w tym cukry - 3,5 g
Błonnik - 17 g
Białko - 23 g
Sól - 0,06 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
INFORMACJA
Cyfra na końcu nazwy surowca określa numer brygady Bio Planet odpowiedzialnej za konfekcjonowanie tego surowca.