KALAFIOR ŚWIEŻY BIO (około 0,70 kg)
ORGANIC FRESH CAULIFLOWER (ca. 0,70 kg)
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5907814662392
Masa netto (g)
700
Masa brutto (kg)
0,800
Objętość brutto (ml)
0
Jednostka miary
szt
Ilość w opakowaniu zbiorczym
1 szt
Masa brutto (kg)
0,8 kg
OPIS PRODUKTU
Produkt sprzedawany na sztuki.

Zalecane przechowywanie w temperaturze od +2°C do +4°C

Kalafior to niskokaloryczne warzywo kapustne. Witaminy A, C oraz E odpowiadają za jego działanie antyoksydacyjne. Kalafior zawiera błonnik, który korzystnie wpływa na działanie układu pokarmowego. Warzywo ma dość niski indeks glikemiczny, co sprawia, że jest bezpieczne dla diabetyków. Ze względu na wysoką zawartość kwasu foliowego, spożywanie go jest korzystne dla kobiet w ciąży. Ostrożność w jego spożywaniu powinny zachować jednak osoby z chorobami zapalnymi układu pokarmowego, ponieważ kalafior jest warzywem dość ciężkostrawnym. Przez zawartość substancji goitrogennych nie jest także zalecany osobom z chorobami tarczycy.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.