KAPUSTA CZERWONA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,50 kg)
ORGANIC FRESH RED CABBAGE (POLAND) (ca. 1,50 kg)
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
256355
Masa netto (g)
Masa brutto (kg)
1,000
Objętość brutto (ml)
0
Jednostka miary
kg
Ilość w opakowaniu zbiorczym
2 kg
Masa brutto (kg)
1 kg
OPIS PRODUKTU
Produkt sprzedawany na kilogramy.

Zalecane przechowywanie w temperaturze od +2°C do +4°C

Kapusta jest źródłem witamin i składników mineralnych. Zawiera duże ilości witaminy A, która korzystnie wpływa na wzrok. Witamina C dobrze wpływa natomiast na układ odpornościowy i kondycję skóry. Kapusta zawiera także kwas foliowy, co sprawia, że jest bardzo korzystna dla kobiet w ciąży. Jest również dobrym źródłem potasu, wapnia i magnezu. Ze względu na zawartość błonnika, dobrze sprawdzi się także przy diecie odchudzającej. Przeciwwskazaniem do spożywania kapusty w dużych ilościach są choroby tarczycy i choroby układu pokarmowego, jak np. zapalenie jelit lub nadkwasota żołądka.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.