SKŁADNIKI
kasza bulgur z PSZENICY DURUM* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej PSZENICY durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Bulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1644 kJ / 388 kcal
Tłuszcz - 1,0 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 78 g
w tym cukry – 0,4 g
Białko - 13 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
W zakładzie magazynowane są również ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY, SEZAM, SOJA.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.