SKŁADNIKI
Kawa ziarnista arabica* (100 %) (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kawa do produkcji tej owocowej kawy rośnie na wiecznie zielonych zboczach Tajumulco, najwyższego wulkanu w Ameryce Środkowej. Na wysokości ponad 1500 metrów, pod ochronnym baldachimem wyższych drzew i w łagodnym klimacie z dużą ilością deszczu, owoce dojrzewają powoli. Następnie, gdy tylko staną się czerwone, są zbierane ręcznie.
Ziarna są pieczołowicie rafinowane w naszej własnej palarni, jednej z najstarszych ekologicznych palarni w Niemczech, wydobywając ich delikatne aromaty. Rezultatem jest wyrazista gra słodyczy i kwasowości z subtelnymi nutami pomarańczy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zaparzać za pomocą filtra przy użyciu kawiarki lub ekspresu do kawy
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.