SKŁADNIKI
ekologiczna kawa arabica i robusta.
OPIS
Pikantny, wybuchowy i pełen treściwości: temperament tej mieszanki espresso Demeter wywodzi się z jej dziedzictwa. „Kaapi” tak rolnicy z południowych Indii nazywają kawę, którą uprawiają dla nas na wyżynach Kerali (1000 metrów nad poziomem morza). Warunki są idealne: gleba jest bogata w składniki odżywcze, a drzewa cieniujące obficie wyginają się nad krzewami kawy. Mnogość flory i fauny sprawia, że ten tropikalny region górski jest jednym z najbardziej różnorodnych biologicznie na świecie. Stosując metody uprawy Demeter, plantatorzy kawy z naszej partnerskiej plantacji chronią ten wyjątkowy krajobraz i zbierają kawę Arabica i Robusta o rzadkiej jakości.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zaparzać za pomocą filtra przy użyciu kawiarki lub ekspresu do kawy
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.