SKŁADNIKI
MLEKO kozie, sól, stabilizator: chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej.
OPIS
Wędzony w sposób naturalny - drewnem olchowym. Długie dojrzewanie zapewnia wyjątkowe walory smakowe. Smak jest wyrazisty i lekko pikantny. Posiada wysoką zawartość białka. Nie zawiera barwników. Wyprodukowany w polskiej firmie rodzinnej. Surowiec do produkcji koziego sera wędzonego pochodzi od kwalifikowanych dostawców MLEKA koziego, karmiących swoje stada paszami bez GMO. Produkt ten może być spożywany bezpośrednio lub wykorzystany jako składnik np. sałatek, zapiekanek, tostów; pizzy itp..
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1578 kJ / 380 kcal
Tłuszcz: 30 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
Węglowodany: 2,5 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 25 g
Sól: 1,7 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +1 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.