SKŁADNIKI
ekologiczne mielone MIGDAŁY 100 %.
OPIS
Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. 
Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 	2547 kJ/616 kcal
Tłuszcz 	53 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 	4,0 g
Węglowodany 	8,8 g
w tym cukry 	4,6 g
Błonnik 	9,9 g
Białko 	21 g
Sól 	0,05 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.