SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z groszku zielonego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
makaron gotować w osolonej wodzie przez około 4-6 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 604 kJ / 143 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik 5,0 g
Białko: 9,5 g
Sól: 0,01 g
SKŁADNIKI MINERALNE
Żelazo 2,8 mg (20 %*)
Mangan 0,45 mg (23 %*)
Miedź 0,28 mg (28 %*)
Kwas foliowy 55 μg (28 %*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, JAJA.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.