MAKRELA FILETY W BIO OLIWIE Z OLIWEK EXTRA VIRGIN 120 g - PAN DO MAR
MACKEREL IN ORGANIC OLIVE OIL EXTRA VIRGIN 120 g - PAN DO MAR
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
8412439285019
Masa netto (g)
120
Masa brutto (kg)
0,150
Objętość brutto (ml)
231
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
50 szt
Masa brutto (kg)
0,15 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
MAKRELA (Scomber scombrus) 75 %, ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin 24 %, sól morska. 24 % składników pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.

OPIS
Filety z makreli (Scomber scombrus) bez skóry i bez kości ze zrównoważonych i kontrolowanych połowów przybrzeżnych na Atlantyku u północnego wybrzeża Hiszpanii (strefa FAO 27.VIII.c).
Filet z rozbioru ręcznego i marynowany w oliwie z oliwek extra virgin.
MAKRELA jest złowiona indywidualnie za pomocą wędek sznurowych, na których przymocowane są kilka haczyków. Rybacy zarzucają wędki sznurowe bezpośrednio nad ławicą makreli. Zapobiega to łowieniu niepożądanych gatunków RYB, delfinów, wielorybów lub ptaków. Ta metoda połowu charakteryzuje się najniższym wynikiem połowu, ale pozwala na najlepszą jakość ryb. 
MAKRELA była łowiona przez łodzie z kilku społeczności rybackich w północno - hiszpańskim regionie przybrzeżnym podczas sezonu połowowego od marca do kwietnia na wybrzeżu kantabryjskim. Tutaj obowiązują wytyczne władz hiszpańskiego Ministerstwa Rybołówstwa Morskiego. Określają one liczbę dni połowowych w tygodniu, maksymalny połów na dzień i na gatunek RYB, metodę połowu i minimalną wielkość ryb. 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1505 kJ/364 kcal
Tłuszcz: 32,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 20 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 4,8 g
Węglowodany: 2,0 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 1,0 g
Białko: 18,2 g
Sól: 0,58 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w zamkniętym, niemetalicznym pojemniku w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.