SKŁADNIKI
mąka MIGDAŁOWA, mąka kokosowa, substancja słodząca: erytrytol, maranta trzcinowa, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, cynamon, sól morska, kardamon.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj 200 ml śmietanki 30 %, 1 jajko i dokładnie wymieszaj.
2. Smaż na wolnym ogniu, na niewielkiej ilości lub bez tłuszczu, najpierw z jednej strony pod przykryciem, aż ciasto się zetnie i lekko wyrośnie, a następnie przerzuć na drugą stronę i smaż bez przykrycia.
3. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g przygotowanego według przepisu
Wartość energetyczna: 1626 kJ / 394 kcal
Tłuszcz: 33 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g
Węglowodany: 12 g
w tym cukry: 3,2 g
w tym poliole: 4,7 g
Błonnik: 10 g
Białko: 12 g
Sól: 0,86 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.