SKŁADNIKI
dodatki: mieszanka warzyw* w zmiennych proporcjach: czerwona cebula*, kukurydza*, grillowana papryka żółta*, grillowana papryka czerwona*; passata pomidorowa*, kawałki jackfruita w sosie barbecue* 11 % [kostki jackfruita* 52 % (owoc jackfruita*, dym wędzarniczy), pasta pomidorowa* (pomidory*, woda, kwas: kwas cytrynowy), pasta cebulowa* (cebula*, woda) ), pasta czosnkowa* (czosnek*, woda), cukier z kwiatów palmy kokosowej*, wędzona papryka chili w proszku* (papryka chili*, dym wędzarniczy), kminek w proszku*, sól morska, olej słonecznikowy*, ocet kokosowy* (woda kokosowa*, nierafinowany cukier trzcinowy*), skrobia z maranty*], wegańska alternatywa sera* 6 % (woda, tłuszcz kokosowy*, skrobia ziemniaczana*, mąka ŁUBINOWA*, sól, kurkuma*), cebula*, czosnek*, bazylia*, oregano*, pieprz czarny*; ciasto: mąka PSZENNA*, woda, drożdże*, sól morska, olej słonecznikowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Wegańska pizza z kawałkami jackfruit w sosie barbecue i warzywami.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzać piekarnik do 220 °C. Usunąć wszystkie elementy opakowania i umieścić zamrożoną pizzę na środkowym ruszcie piekarnika (na blachę do pieczenia pizzy, aby uzyskać chrupiącą skórkę lub na płycie do pieczenia, aby uzyskać miękki spód) i piec przez 10 do 12 minut w piekarniku bez termoobiegu (9 do 11 minut w piekarniku z termoobiegiem).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 712 kJ / 168 kcal
Tłuszcz: 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
Węglowodany: 29 g
w tym cukry: 4,2 g
Błonnik: 2,0 g
Białko: 5,2 g
Sól: 1,0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO (łącznie z laktozą) i gorczycę
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce (+2 °C/+4 °C): 1 dzień.
Przechowywać w temperaturze (-18 °C): do daty podanej na opakowaniu.
Raz rozmrożony nie zamrażać ponownie! Po rozmrożeniu spożyć w ciągu 24 godzin.