SKŁADNIKI
SARDYNKI (Sardina pilchardus) 75 %, ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin 24 %, sól morska. 24 % składników pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.
OPIS
SARDYNKI (Sardina pilchardus) pochodzące ze zrównoważonych i kontrolowanych połowów. Złowione w tradycyjny sposób przez rybaków w strefie przybrzeżnej (przy użyciu małych okrężnic) w północno-wschodnim Atlantyku (strefa FAO 27.VII.e/VII.a-b-c/IX.a). Sprawiane ręcznie i marynowane w ekologicznej oliwie z oliwek extra virgin. Minimalna wielkość złowionych SARDYNEK wynosi 14 - 15 cm i gwarantuje, że SARDYNKI mają już ponad rok i są już w stanie rozmnażać się przynajmniej raz. Połowy te były kontrolowane zarówno przez organy rybołówstwa Wspólnoty Europejskiej, jak i przez organizacje pozarządowe zajmujące się zrównoważonym rozwojem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1240 kJ/299 kcal
Tłuszcz: 25 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,0 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 15 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 3,7 g
Węglowodany: 2,0 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 1,0 g
Białko: 19 g
Sól: 0,98 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w zamkniętym, niemetalicznym pojemniku w lodówce w spożyć w ciągu 3 dni.