SKŁADNIKI
MĄKA PSZENNA TYP 500, MIÓD, MASŁO, CUKIER, JAJA, MLEKO , KAKAO , PRZYPRAWA DO PIERNIKA (cukier, cynamon, goździki, kakao, nasiona kolendry, ziele angielskie, gałka muszkatołowa), CYNAMON, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, SÓL.
OPIS
Ciasto piernikowe to aromatyczne, wilgotne i delikatnie korzenne ciasto przygotowane wyłącznie z naturalnych składników. Charakteryzuje się głębokim smakiem miodu, cynamonu i przypraw piernikowych, które nadają mu wyjątkowo świąteczny charakter.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1423 kJ /340 kcal
Tłuszcz: 14,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7 g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 32 g
Białko: 5 g
Sól: 0,3 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.