SKŁADNIKI
KARP tusza.
OPIS
KARP świeży patroszony z głową prosto ze stawów Gospodarstwa Rybackiego w Rudzie Różanieckiej na Roztoczu.
KARP (Cyprinus carpio) – gatunek słodkowodnej ryby z rodziny karpiowatych (Cyprinidae). Hodowany i poławiany na dużą skalę jako ryba konsumpcyjna. KARP jest jedną z najważniejszych RYB gospodarczych. Jest hodowany w stawach od tysięcy lat, został wprowadzany do wód otwartych. Pyszne, zdrowe mięso zastąpi świetnie kurczaka lub wieprzowinę.
Nasze karpie żyją w stawach na bardzo czystym Roztoczu na terenach objętych programem NATURA 2000. Obserwujemy na nich co dzień wiele cennych przyrodniczo i chronionych gatunków zwierząt, w tym orły bieliki, czaple białe, czaple siwe, kormorany, czarne bociany, bobry, wydry, zimorodki oraz raki.
Kluczowe cechy karpia Smolin Fish:
-Nie trąci mułem - Dzięki tradycyjnemu systemowi hodowli, nasze ryby w okresie jesienno-zimowym przebywają w tzw. stawach magazynowych, charakteryzującym się bardzo wysokim przepływem czystej i natlenionej wody. Skutek? Naszych karpi nie czuć mułem!
-Bezkonkurencyjna jakość - Karpie karmione są mieszanką zbożowo-kukurydzianą w trzyletnim cyklu hodowlanym w stawach o podłożu piaszczystym. Dzięki temu mięso jest zwarte, świeże i przede wszystkim przepyszne.
-Produkty do wysyłek pakujemy próżniowo, tak żeby jak najdłużej zachowały najwyższą świeżość. Wszystko po to, żebyś miał/a pewność, że Święta lub jakakolwiek inna okazja, podczas której będzie serwowany KARP od Smolin Fish będzie udana.
UWAGI
Produkt o zmiennej wadze, waga może różnić się od podanej na platformie o +/- 30 %.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 527 kJ / 126 kcal
Tłuszcz: 5,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 17,83 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od 0 do +2°C.