SKŁADNIKI
prażone ziarna zbóż: JĘCZMIEŃ*, ŻYTO*, PSZENICA*, cykoria*, ciecierzyca*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kawa zbożowa to świetne zastępstwo tradycyjnej kawy prawdziwej. Pozbawiona kofeiny i bardzo smaczna jest produktem, który możesz spożywać każdego dnia na śniadanie.
Kawa z palonych zbożowych ziaren cechuje się nie tylko doskonałym smakiem, ale też walorami zdrowotnymi. Świetnie smakuje zarówno na gorąco, jak i na zimno w upalne dni. Idealna jest także z mlekiem i cukrem. Napój z uwagi na swoje naturalne właściwości z dodatkiem MLEKA może być z powodzeniem podawany dzieciom na śniadanie.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Umieścić kawę w filtrze do zaparzania kawy, dodać gorącą wodę i pozostawić do zaparzenia. Wziąć 1 łyżkę (7 g) kawy na szklankę wody (125 ml).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml po przygotowaniu
Wartość energetyczna - 24 kJ/6 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 1,4 g
w tym cukry - 1,2 g
Błonnik - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.