SPIRULINA SPROSZKOWANA BIO 200 g - BIO PLANET
SPIRULINA POWDER BIO 200 g - BIO PLANET
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5907814668684
Masa netto (g)
200
Masa brutto (kg)
0,206
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,21 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
ekologiczna spirulina sproszkowana 100 %.

OPIS
Ekologiczna spirulina to rodzaj zielononiebieskiej mikroalgi o kształcie spirali. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Jej nazwa pochodzi od spiralnego kształtu, jaki naturalnie przyjmuje. Jest źródłem błonnika pokarmowego oraz wyróżnia się wysoką zawartością białka i żelaza. Zalecane spożycie: 6 g dziennie, tj. 2 miarki dołączone do produktu. Polecamy jako dodatek do kefirów, jogurtów, soków. Zawartość żelaza w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 7,9 mg (56 %*). Żelazo pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Przechowywać w sposób niedstępny dla małych dzieci.




Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1595 kJ/377 kcal
Tłuszcz 5,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g
Węglowodany 16 g
w tym cukry <0,1 g
Błonnik 3,1 g
Białko 65 g
Sól 1,7 g
Żelazo 132 mg (943 %*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).


ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
SUPLEMENTY DIETY: SUPLEMENTY DIETY
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Chiny
KRAJ PRODUCENTA: Polska

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.