AGAR - AGAR BIO 60 g - BATOM
AGAR AGAR ORGANIC 60 g - BATOM
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5907709954526
Masa netto (g)
60
Jednostka miary
szt
Ilość w opakowaniu zbiorczym
15 szt
Waga brutto
0,07 kg
BATOM
OPIS PRODUKTU

SKŁADNIKI

100% agar agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS

Agar agar wytwarzany jest z suszonych na słońcu wodorostów. Można go użyć do zagęszczania sosów, dżemów, do przygotowania kremów, galaret, dań kuchni azjatyckiej.

Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego. Bezsmakowy, rozpuszcza się w temperaturze 85-95 stopni Celsjusza, a tężeje w 32-39 stopniach Celsjusza. 1 łyżeczka (3,5 g) wystarcza na 350 ml płynu.


INFORMACJA ALERGENNA

Może zawierać: zboża zawierające gluten, orzechy, sezam. 




SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
KRAJ PRODUCENTA: Polska
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Hiszpania

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.