AGAR BEZGLUTENOWY BIO 10 g - AMYLON
ORGANIC AGAR - AGAR 10 g - AMYLON
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
8594006662796
Masa netto (g)
10
Masa brutto (kg)
0,013
Objętość brutto (ml)
38
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
20 szt
Masa brutto (kg)
0,01 kg
AMYLON
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Do kremów, polew, budyni, galaretek do ciast i dań z galaretą.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 700 kJ/167 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0,4 g
w tym cukry: 0,4 g
Białko: 0 g
Sól: 1,25 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
10 g agaru rozpuścić w 1 litrze zimnej wody i w razie potrzeby dosłodzić. Gotować przez 3 minuty ciągle mieszając. Po ugotowaniu lekko ostudzić. Wlać do formy i pozostawić do zestalenia w lodówce. Agar można przygotować z sokiem owocowym lub z innym sokiem.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.