ALGI MORSKIE SUSZONE - KOMBU BIO 100 g - PORTO MUINOS
ORGANIC DRIED KOMBU 100 g - PORTO MUINOS
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
8437001476404
Masa netto (g)
100
Masa brutto (kg)
0,172
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,17 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
ekologiczne suszone algi morskie kombu (Laminaria ochroleuca)

OPIS
Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). 
Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Stosować tylko do przygotowania wywarów lub bulionów, nie spożywać bezpośrednio. Dodać 1 g alg na 1 litr wrzącej wody, gotować 5 minut i wyjąć algi z wywaru lub z bulionu.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 745 kJ/179 kcal
Tłuszcz: <0,5 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 18 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 34 g
Białko: 9,2 g
Sól: 5,1 g
Jod: 426110 µg (284073 %)**

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g bulionu
Wartość energetyczna: 5 kJ/1 kcal
Tłuszcz: 0 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0,02 g
Jod: 118 µg (79 %)**

** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MIĘCZAKI, SKORUPIAKI, RYBY.

UWAGA
Biały nalot, który może pojawiać się na algach to sól morska

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu. 

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Hiszpania
KRAJ PRODUCENTA: Hiszpania

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.