ALGI MORSKIE SUSZONE - NORI PŁATKI BIO 25 g - PORTO MUINOS
ORGANIC DRIED SEA ALGAE - NORI FLAKES 25 g - PORTO MUINOS
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
8437001476848
Masa netto (g)
25
Masa brutto (kg)
0,028
Objętość brutto (ml)
812
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
8 szt
Masa brutto (kg)
0,03 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
algi moskie Nori* (Pyropia spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Wodorosty uprawiane w Północno-zachodniej części Pacyfiku, zbierane ręcznie.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć wodorosty w dużej ilości wody przez 5 minut. Po nawodnieniu jego waga zwiększa się pięciokrotnie. Gotować 5 minut.
Nawodnione algi można stosować w sałatkach, ceviche lub tatarze, a także do zup, kremów, krokietów, jajecznicy lub ryżu.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 909 kJ/218 kcal
Tłuszcz: 1,8 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 10 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 32 g
Białko: 24 g
Sól: 5,9 g
Jod: 8616 µg (5744 %)**

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu nawodnionego
Wartość energetyczna: 134 kJ/32 kcal
Tłuszcz: <0,5 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 3,2 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: 3,0 g
Sól: 0,35 g
Jod: 1217 µg (811 %)**

** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MIĘCZAKI, SKORUPIAKI, RYBY.

UWAGA
Może zawierać drobne materiały naturalne pochodzenia morskiego

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnym pojemniku w suchym miejscu.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Hiszpania
KRAJ PRODUCENTA: Hiszpania

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.