BABKA PANDORO CLASSICO BIO 600 g - ALCE NERO (PRODUKT SEZONOWY)
ORGANIC CLASSIC PANDORO 600 g - ALCE NERO
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
8009004814851
Masa netto (g)
600
Masa brutto (kg)
0,733
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,73 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
Ciasto [mąka PSZENNA* typ "0" 33 %, cukier trzcinowy*, MASŁO* 15 %, JAJA* 13,6 %, żółtko JAJA* 7 %, zakwas* 6 % (mąka PSZENNA* typ "0", woda), syrop z agawy*, emulgator: lecytyny (z SOI*), słód JĘCZMIENNY*, sól, ekstrakt z wanilii* 0,13 %, olejek eteryczny cytrusowy* 0,08 % (olejek eteryczny pomarańczowy*, olejek eteryczny cytrynowy*)]. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Cukier puder* [cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*]. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Najwyższej jakości klasyczne ciasto Pandoro (pan d'oro), czyli drożdżowa babka waniliowa na naturalnym zakwasie o kształcie ośmiokątnej piramidy. Ciasto o żółto-złotej barwie i regularnej strukturze. Na zewnątrz intensywnie złocista. W opakowaniu saszetka cukru pudru do posypania babki. Tradycyjna babka bożonarodzeniowa, która powstała w Weronie. Zgodnie ze swoją nazwą pan d'oro oznacza "złoty chleb’" co odnosi się do złotych liści, które dekorowały ciasto podawane na bankietach w Weronie za czasów Republiki Weneckiej.
Opakowanie zawiera: 600 g ciasta, 30 g saszetki z cukrem pudrem.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1651 kJ/393 kcal
Tłuszcz: 16 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,1 g
Węglowodany: 54 g
w tym cukry: 20 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: 7,5 g
Sól: 0,7 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GORCZYCĘ, ORZECHY, inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, nasiona sezamu.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.