SKŁADNIKI
mieszanka białkowa 24,5 % (izolat białka SOJOWEGO, koncentraty białek SERWATKOWYCH i MLECZNYCH), czekolada mleczna 20 % (substancja słodząca: maltitole, tłuszcz kakaowy, pełne MLEKO w proszku, miazga kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny (ze słonecznika), substancja słodząca: maltitole; oligofruktoza (błonnik), substancja utrzymująca wilgoć: gliceryna; olej rzepakowy, tłuszcz shea, płatki ryżowe (mąka ryżowa, suszona marchew), wiórki kokosowe 3 %, odtłuszczone MLEKO w proszku, substancja zagęszczająca: polidekstroza; płatki SOJOWE, emulgator: lecytyny (z SOI); naturalny aromat waniliowy, sól kuchenna, aromat.
OPIS
Pyszna przekąska dla osób aktywnych fizycznie oraz sportowców. Doskonale dobrana kompozycja sprawiają, że baton jest wyjątkowo kruchy, a jego konsystencja delikatna.
Baton zawiera aż 24 % białka najwyższej jakości: koncentrat białek MLEKA (MPC), koncentrat białek serwatkowych (WPC), izolat białek soi.
Potrzebna przekąska przed lub po treningu? Batony proteinowe pomogą szybko uzupełnić białko przed wysiłkiem i po jego zakończeniu!
Wysoka zawartość białka. 0 % tłuszczów trans. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawiera substancję słodzącą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1583 kJ/380 kcal
Tłuszcz: 20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Węglowodany: 34 g
w tym cukry: 4,1 g
w tym poliole: 27 g
Błonnik: 5,8 g
Białko: 24 g
Sól: 0,3 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE i inne orzechy. 
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze max. 25°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.