SKŁADNIKI
Składniki: mieszanka białek 33 % (koncentrat białek MLEKA, hydrolizowane peptydy kolagenowe, pełne MLEKO w proszku), polewa mleczna z maltitolem i białkiem 22 % [substancja słodząca (maltitole), całkowicie utwardzony olej rzepakowy i kokosowy, koncentrat białek MLEKA 10 %, odtłuszczone MLEKO w proszku, kakao w proszku, emulgator (lecytyny), aromat], pasta o smaku karmelowym 14 % [fruktooligosacharydy, pełne MLEKO w proszku, woda, tłuszcz kakaowy, olej słonecznikowy, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), aromat, emulgator (lecytyny), sól], substancja słodząca (maltitole), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), ekstrudaty białka SOJOWEGO 5 % (białko SOJOWE, skrobia z tapioki, sól), olej rzepakowy, woda, sól 0,5 %, aromaty, substancja zagęszczająca (guma arabska), emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), przeciwutleniacz (wyciąg bogaty w tokoferole).
OPIS
Baton proteinowy jest idealnym uzupełnieniem diety osób aktywnych fizycznie. Nie ma przeciwwskazań, by spożywały go osoby, które nie uprawiają sportu.
Charakteryzuje się wysoką zawartością białka oraz wysoką zawartością błonnika. Bez dodatku cukrów, zawiera naturalnie występujące cukry, bez oleju palmowego.
Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1547 kJ/370 kcal
Tłuszcz 15 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,2 g
Węglowodany 28 g
w tym cukry 3,6 g
w tym poliole 17 g
Błonnik 7,0 g
Białko 34 g
Sól 0,89 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do +25 °C.