NOWOŚĆ
BATON Z MLECZNEJ CZEKOLADY Z ORZECHAMI LASKOWYMI I CHRUPKAMI ZBOŻOWYMI FAIR TRADE BIO 33 g - OXFAM
ORGANIC CHOCOLATE - CRISPY BAR 33 g - OXFAM
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5400164153010
Masa netto (g)
33
Masa brutto (kg)
0,037
Objętość brutto (ml)
59
Jednostka miary
szt.
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
24 szt.
Masa brutto (kg)
0,04 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, odtłuszczone MLEKO w proszku*, ORZECHY LASKOWE* (8 %), nierafinowany cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, pełne MLEKO w proszku*, zbożowe chrupki kakaowe* (5 %) (mąka ryżowa*, cukier trzcinowy*, mąka kukurydziana*, kakao w proszku*, sól), olej słonecznikowy*, tłuszcz MLECZNY*, laski wanilii*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Masa kakaowa minimum 40 %, masa mleczna minimum 23 %.

OPIS
Baton spotyka się ze sporym zainteresowaniem zarówno dzieci, jak i osób dorosłych. Chętnie wykorzystywany jest jako przekąska między zajęciami czy obowiązkami w pracy - zmniejsza poczucie głodu i jednocześnie dostarcza energii na co najmniej kilka godzin. Idealny dla każdej osoby, która lubi pozwolić sobie na coś słodkiego i chrupkiego.
Składniki z certyfikatem Fairtrade pochodzące od producentów Fairtrade: kakao, cukier, wanilia. Ogółem: 67 %.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 2324 kJ / 557 kcal
Tłuszcz: 35 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 47 g
Białko: 7,3 g
Sól: 0,11 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać migdały.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze 12 - 18 ℃.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.