BOCZEK WIEPRZOWY DOJRZEWAJĄCY 50 g - PAWĘTA
MATURED PORK BELLY 50 g - PAWĘTA
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5906301065074
Masa netto (g)
50
Masa brutto (kg)
0,075
Objętość brutto (ml)
244
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
12 szt
Masa brutto (kg)
0,08 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
boczek wieprzowy, peklosól (substancja konserwująca: azotyn sodu), sól, glukoza spożywcza, kultury starterowe bakterii.

OPIS
Produkt surowy, dojrzewający, wędzony. Ze 154 g mięsa wyprodukowano 100 g wędliny dojrzewającej. Bez fosforanów, bez laktozy, bez glutenu.
Zadbaj o zdrowe jedzenie dla siebie i swoich bliskich. Postaw na mięso najwyższej klasy. Nasze wędliny to pełnia smaku i wartości odżywczych w jednym. Ucztuj przy produktach premium, których nie znajdziesz w zwykłym sklepie.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1460 kJ/352 kcal
Tłuszcz: 27,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,4 g
Węglowodany: 2,1 g
w tym cukry: 0,2 g
Białko: 26,4 g
Só: 4,7 g

UWAGA
Obecność białego nalotu na wędlinach to naturalny efekt aktywności szlachetnych kultur starterowych bakterii kwasu mlekowego uczestniczących w procesie dojrzewania oraz krystalizacji soli podczas suchego peklowania.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +1 do +7°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.