BUDYŃ MORELOWY (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON
APRICOT PUDDING GLUTEN FREE ORGANIC 40 g - AMYLON
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy
8594006667685
PKWiU
10.89.19.0
Masa netto (g)
40
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
10 szt
Waga brutto
0,05 kg
AMYLON
OPIS PRODUKTU

SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, suszone morele* (8 % ), aromat naturalny morelowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Produkt bezglutenowy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu:
Warość energetyczna - 1480 kJ / 349 kcal
Tłuszcz < 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone  < 0,1 g
Węglowodany - 86 g
w tym cukry - 5,9 g
Białko  < 0,5 g
Sól - 0,02 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
Kraj Producenta: Czechy

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogę jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.