BUDYŃ RYŻOWY Z JABŁKIEM I CYNAMONEM (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g – AMYLON
RICE PUDDING WITH APPPLE AND CINNAMON GLUTEN FREE ORGANIC 40 g - AMYLON
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy
8594006668361
PKWiU
10.89.19.0
Masa netto (g)
40
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
25 szt
Waga brutto
0,05 kg
AMYLON
OPIS PRODUKTU

SKŁADNIKI
skrobia ryżowa*, suszone jabłka* (8%),  mielony cynamon* (3%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania.
Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1489 kJ / 351 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  <0,1 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry:  1,7 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0,0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
Kraj Producenta: Czechy

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogę jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.