SKŁADNIKI
mąka PSZENNA*, woda, sól, drożdże* (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczna bułka tarta doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany. Bułka tarta jest niezbędna również do posypywania foremek do pieczenia ciasta i chleba, aby łatwo odchodziły od blaszki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1481 kJ/349 kcal
Tłuszcz 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 73 g
w tym cukry 4,0 g
Błonnik 2,0 g
Białko 11 g
Sól 1,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.