SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* typ 750 (92 %), drożdże*, cukier trzcinowy*, MASŁO*, sól, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna bułka tarta ORKISZOWA nadaje do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych oraz mięsnych. Ma idealne zastosowanie również jak dodatek do zagęszczania sosów lub też farszy. Można ją wykorzystywać również jako posypkę do foremek - pieczenie ciast orz chlebów. Spróbuj, a zasmakujesz zdrowe!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1690 kJ / 400 kcal
Tłuszcz: 7,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g
Węglowodany: 50,6 g
w tym cukry: 6 g
Białko: 12 g
Sól: 2,0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt wytwarzany w zakładzie przetwarzającym ORZECHY, soje i sezam.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.