SKŁADNIKI
skrobie (tapiokowa, kukurydziana), zakwas (woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka gryczana), woda, błonnik z korzenia cykorii, olej rzepakowy, drożdże, cukier, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), sól, wysuszony zakwas ryżowy (produkty przemiału ryżu), substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu).
OPIS
Bezglutenowa i wegańska bułka pita, to świetna propozycja do samodzielnego przygotowania fastfooda. Bułka po rozkrojeniu tworzy kieszonkę, która idealnie nadaje się do nadziewania ulubionym farszem. Bułka opieczona wcześniej staje się chrupiąca.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt do bezpośredniego spożycia. Może być również podgrzewany w piekarniku lub opiekaczu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1254 kJ/292 kcal
Tłuszcz: 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 56,5 g
w tym cukry: 4,9 g
Błonnik: 3,1 g
Białko: 1,2 g
Sól: 1,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.