CAMU CAMU SPROSZKOWANE BIO (SUROWIEC) (20 kg)
ORGANIC CAMU CAMU POWDER
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5902448160900
Masa netto (g)
Masa brutto (kg)
1,000
Objętość brutto (ml)
0
Jednostka miary
kg
Ilość w opakowaniu zbiorczym
20 kg
Masa brutto (kg)
1 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
ekologiczne sproszkowane camu camu (Myrciaria dubia) 100%

OPIS
Suplement diety, wysoka zawartość witaminy C, błonnika pokarmowego.
Ekologiczne sproszkowane owoce camu camu, charakteryzują się przyjemnym, lekko cierpkim smakiem. Mogą stanowić cenny dodatek do diety. Doskonale komponują się z innymi smakami, nadając im egzotycznego charakteru. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz przyczynia się do zmniejszenia uczucia znużenia i zmęczenia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

ZALECANE SPOŻYCIE
3,8 g dziennie, tj. jedna miarka dołączona do produktu.
Zawartość witaminy C w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 80 mg (100% referencyjnej wartości spożycia).

UWAGI
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1325 kJ / 416 kcal
Tłuszcz - 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,0 g
Węglowodany - 83 g
w tym cukry - 6,7 g
Błonnik - 23 g
Białko - 6,1 g
Sól - 0,0 g
Witamina C - 2140 mg (2675% dziennej referencyjnej wartości spożycia)

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
SUPLEMENTY DIETY: SUPLEMENTY DIETY
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT (marka): HORECA BIO - surowce
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Peru

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.