SKŁADNIKI
bakłażan* (40 %), pomidor*, SELER*, oliwki*, cebula*, cukier*, olej słonecznikowy*, ocet winny*, kapary*, sól, oliwa z oliwek extra virgin*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Caponata to idealny przykład klasycznej kuchni włoskiej. Podstawą tego sycylijskiego gulaszu są bakłażany. To niezwykle aromatyczne danie o charakterystycznym, bogatym, słodko-kwaśnym smaku. Caponatę można podawać na gorąco jako główne danie, z ciabattą lub jako dodatek do mięsa. Fantastycznie smakuje również w formie bruschetty.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 297 kJ / 71 kcal
Tłuszcz: 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 8,9 g
w tym cukry: 6,0 g
Białko: 1,3 g
Sól: 1,1 g
UWAGA
Może zawierać fragmenty pestek.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu