SKŁADNIKI
algi morskie (55 %), olej kukurydziany, olej SEZAMOWY, proszek teriyaki [sos SOJOWY w proszku (nasiona SOI, PSZENICA, sól), cebula, czosnek, cukier] (5 %), sól.
OPIS
Chrupiące płatki algów nori w wersji Teriyaki - prażone z dodatkiem oleju sezamowego, a następnie oprószone pikantną mieszanką teriyaki. Ta naturalna, azjatycka przekąska z pazurem sprawdzi się jako smaczny i wartościowy zamiennik dla tłustych chipsów i innych niezdrowych przekąsek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 2445 kJ/ 584 kcal
Tłuszcz: 44 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,1 g
Węglowodany: 29 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 21 g
Sól: 2,0 g
UWAGA
Produkt naturalnie bogaty w jod. Nadmierne spożycie może zakłócić prawidłową pracę tarczycy. Zalecana porcja do spożycia to 10 g nori dziennie. Nie spożywać więcej niż 47 g na dobę.
W opakowaniu znajduje się saszetka z pochłaniaczem wilgoci, której zawartość nie jest jadalna. Po otwarciu opakowania, usunąć saszetkę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, chronić przed promieniami słonecznymi.